City trips in de Ardennen

Bohan, een deelgemeente van Vresse-sur-Semois, heeft zelf een zeer pittoresk karakter, omgeven door een prachtige natuur. Met zijn ligging vlakbij de Franse grens is J-Club De Knapzak de ideale uitvalsbasis om enkele prachtige plaatsen in de buurt te bezoeken. We geven je graag een overzicht.

Bouillon

Voor zijn kasteel en duizend andere dingen

Tussen de meanders van de rivier en de grootse uitzichten nodigt de streek van Bouillon in de Ardennen je uit tot een uitzonderlijke ontmoeting met de natuur en de geschiedenis. Adem met volle teugen en beleef het avontuur!

Bouillon
J-Club De Knapzak: 4-persoonskamer

Charleville en Mézières

Mézières de vestingstad, Charleville de nieuwe stad

Van de vestingwerken van Mézières zijn de Tour du Roy, de Tour Milart, de Porte de Bourgogne en een groot deel van de vestingmuren nog steeds zichtbaar.

De Vieux Moulin (oude Molen) geeft onderdak aan het Museum Rimbaud. Hier vertrekken ook de rondvaartboten voor een tochtje over de Maas. Andere aanraders: het dierenpark van Saint-Laurent, het prachtige Museum de l’Ardenne dat hoofdzakelijk aan het Ardenner erfgoed is gewijd en zoveel meer.

Rochehaut en Frahan

Balkon met zicht op de Semois

Zoals de naam aangeeft, ligt Rochehaut op een uitstekende rotspunt boven een lus van de Semois. De rivier heeft de vorm van een hoefijzer en omgeeft het geklasseerde dorpje Frahan met zijn oude lage huizen. De rijkdom aan natuurlijk erfgoed is er enorm. Attracties zoals een dierenpark en een agrimuseum zijn de moeite van een bezoekje waard.

Rochehaut
Sedan Chateau

Sedan

Sedan is een leuke stad in de Franse Ardennen en ligt op nog geen 30 minuten rijden van Bohan. Sedan staat vooral bekend om het Kasteel van Sedan, het grootste militaire fort van Europa. Dit is dan ook dé bezienswaardigheid van de stad. Maar Sedan heeft veel meer te bieden. Zo is de Saint Charles kerk zeker de moeite waard. En in de directe omgeving zijn mooie fietstochten en wandelingen te maken.

Givet

Givet ligt in de Franse Ardennen op 50 minuten rijden van Bohan. De stad is gelegen aan de rivier de Maas en doet dienst als haven voor de scheepvaart op de Maas en heeft hierdoor een rijke geschiedenis. Zo moet u zeker het in 1555 door Karel V gebouwde Fort de Charlemont, de Citadel van Givet, bezoeken. Ook tijdens de beide Wereldoorlogen deed de vesting nog dienst om de toegang van de Franse Maas te verdedigen. Vandaag de dag is het fort een opleidingsinstituut voor Franse commando’s.

Givet